Üç Fidan, Kurtuluş Partisi Gençliği’nin Devrimci Mücadelesinde Yaşamaya Devam Ediyor!

08.05.2025
16
A+
A-

 

12 Mart Faşist Diktatörlüğü tarafından 53 yıl önce alçakça katledilen Üç Fidan’ımızı Ankara’da mezarları başında, İstanbul’da ve İzmir’de andık.

Ankara

Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, 6 Mayıs 1972’de 12 Mart Faşist Cuntası tarafından katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, bedence aramızdan ayrılışlarının 53. yılında mezarları başında andık.

6 Mayıs günü saat 19.00’da Karşıyaka Mezarlığı İkinci Kapı’da Yoldaşlarımızla bir araya geldik. Üzerinde Deniz, Yusuf ve Hüseyin Yoldaşlarımızın fotoğraflarının bulunduğu, “İkinci Kurtuluş Savaşı Yolunda Düşenler Ölümsüzdür” yazılı pankartımız, Parti bayraklarımız ve “Kahrolsun ABD-AB Emperyalizmi!”, “Yeni Sevr’e Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız!”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler Geldikleri Gibi Gidecekler!” sloganlarımız eşliğinde Üç Fidan’ın mezarlarına yürüyüş gerçekleştirdik.

Deniz, Yusuf ve Hüseyin Yoldaşlarımız nezdinde tüm Devrim Şehitleri için saygı duruşunda bulunduk ve ardından basın açıklamamızı gerçekleştirdik. Basın açıklamasını Kurtuluş Partisi Gençliği adına Emine Yoldaş’ımız okudu.

Açıklamada, Üç Fidan’ın Antiemperyalist, Antifeodal ve Antişovenist mücadeleleri vurgulanarak, şunlar dile getirildi:

“Deniz, Yusuf ve Hüseyin Yoldaşların mücadele ruhunu, mücadelelerine egemen olan AntiemperyalistAntifeodalAntişovenist ilkelerini bugün biz Kurtuluş Partililer yaşatıyoruz ve Türkiye Devrimi’nin teorik ve pratik öncülüğünü biz yapıyoruz. Üç Fidan’ın bıraktığı mücadele bayrağını layıkıyla biz Kurtuluş Partisi Gençliği dalgalandırıyoruz. AKP’giller’in günbegün karanlığa sürüklediği ülkemizde, halkımızın kurtuluş yolunu aydınlatan bir projektör görevi görüyoruz.

AKP’giller’in Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’mızın önderi Mustafa Kemal’e, İsmet İnönü’ye, Kuvayimilliyeci Atalarımıza, onların kurdukları Laik Cumhuriyet’e yönelik kalkıştıkları tüm saldırılara karşı, en önde Jöntürk gelenekli gençliğimizle beraber durmaksızın mücadele ediyoruz.” 

“Taksim Vatandır, Vazgeçilemez!”

Açıklamada; 1 Mayıs’ın Anavatanın Taksim Meydanı olduğuna vurgu yapılarak, “1 Mayıs 1977’de 35 şehidimizin, her karışını kanıyla sulayarak vatan yaptığı Taksim Meydanı’nın İşçi Sınıfımıza, Devrimcilere yasaklanmasına, kanunsuzca kapatılmasına karşı bilimli, bilinçli, inançlı, kararlı bir şekilde “Taksim Vatandır, Vazgeçilemez!”diyerek mücadeleyi biz yürütüyoruz. Sevrci Soytarı Sahte Solun her sene ayrı bir kaçış rotasıyla Taksim Vatanına ihanet edişine karşın 1 Mayıs’larda Taksim Meydanı’nı özgürleştirme ve şehitlerimizin mirasına, İşçi Sınıfının vatanına sahip çıkma cesaretini ve iradesini; doğrudan ve gerçekten yalnız biz Kurtuluş Partililer gösteriyoruz” denildi.

Mezar başında sık sık “Kahrolsun ABD-AB Emperyalizmi!”, “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye!” ve “Yaşasın Gençliğin Devrimci Mücadelesi!” sloganları atıldı. Anma etkinliğinin ardından karanfillerimizi Üç Fidan’ın mezarlarına bıraktık.

 

İstanbul

Üç Fidan’ımızı anmak üzere Beşiktaş Kartal Heykeli önünde toplandık. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 53. yılında, onların mücadelesini ve devrimci ruhunu yaşatmak için bir araya geldik. Biz, Halkın Kurtuluş Partisi Gençliği olarak, Üç Fidan’ın ideallerine sahip çıkarak onların çizdiği Devrimci yolu sürdürmeye devam ediyoruz.

Ellerimizde, “Deniz, Yusuf, Hüseyin Ölümsüzdür!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!” ve “Yankee Go Home!” yazılı dövizlerle, bu toprakların bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan Üç Fidan’ı andık. “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!”, “Deniz, Yusuf, Hüseyin Kavgamızda yaşıyor!”, “Üç Fidan Yaşıyor, HKP savaşıyor!” ve “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler!” sloganlarını haykırdık hep bir ağızdan.

Basın açıklamasını HKP Gençliği adına Baran Yetgin Yoldaş’ımız okudu. Baran Yoldaş konuşmasında, Denizler’in sadece birer gençlik simgesi değil, halkın kurtuluşu için mücadele eden devrimci önderler olduğunun altını çizerek, “Denizler’in sosyalizm ve tam bağımsızlık mücadelesi, kişisel bir tercih değil, halktan yana tarihi bir sorumluluktur. İdam sehpasına giderken bile, İşçi Sınıfı ve yoksul köylülerin geleceği için mücadele ediyorlardı”, dedi.

Bu açıklama, bizim için bir pusula gibidir. Üç Fidan, Amerikan Emperyalizmine karşı, mazlum halkların yanında ve İşçi Sınıfının ön safında savaştılar. Onlar bilimsel sosyalizmin bayrağını taşıyarak, yobazlık ve gericiliğe karşı durdular. Biz de HKP Gençliği olarak, onların mücadelesine sahip çıkıyor, bugün de aynı devrimci ruhla ilerliyoruz. Türkiye’yi emperyalist zincirlerden kurtaracak, halkın iktidarını kuracak olan bizleriz. Bu mücadelede ne bedel gerekiyorsa, ödemeye hazırız!

Konuşmanın ardından, küçük Yoldaş’ımız Defne Dilan, devrimci coşkumuzu Dev-Genç Marşı’yla bir adım daha ileri taşıdı. Her birimiz, Üç Fidan’ın hayalini kurduğu bağımsız, demokratik ve sosyalist Türkiye’yi kurma sözü verdik.

HKP Gençliği olarak, bir kez daha haykırıyoruz: Denizler’in mücadelesi yerde kalmayacak! Kurtuluş, halkın elleriyle gelecek!

İzmir

Kurtuluş Partisi Gençliği; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın darağacında son nefeslerini verene kadar bir an geri adım atmadığı Devrimci Antiemperyalist Tam Bağımsız Türkiye mücadelelerini aynı kararlılıkla yaşatmaya devam ediyor. Bu mücadelenin mirasçıları olarak Üç Fidan’ımızı İzmir/Karşıyaka çarşısında andık.

Üç Fidan’ın 12 Mart Faşizmince katledilişlerinin 53. Yılında 6 Mayıs 2025 akşamı Karşıyaka İlçe Örgütümüzün önünde toplanan Yoldaşlarımızla; “Üç Fidan Yaşıyor HKP Savaşıyor, Üç Fidan Ölümsüzdür, Devrim Şehitleri Ölümsüzdür” sloganlarıyla eylem alanımıza yürüdük. Eylem alanında Kurtuluş Partisi Gençliği adına basın açıklamasını Ahmet Engin Yoldaş okudu.

Basın açıklamamızda; Üç Fidan’ın verdikleri kahramanca mücadeleye, bu mücadeleden dolayı onlara idam fermanını çıkartan 12 Mart Faşizminin insanlık düşmanlığına, Bugün bulunduğumuz her alanda bu mücadelenin tek ve gerçek devamcısının biz Kurtuluş Partililer olduğuna değinildi.

Basın açıklamasının ardından İzmir İl Başkanımız ve Genel Sekreter Yardımcımız Av. Tacettin Çolak’a verdik sözü. Tacettin Çolak Yoldaş’ımız konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yarım yüzyıl geçmiş Denizler, Yusuflar, Hüseyinler, Mahirler, Sinanlar gördüğümüz gibi hâlâ yaşıyorlar.

Ya onlara idam kararı veren, kendisine hukukçuyum diye Amerikan Emperyalizminin kuklaları hatırlanıyor mu? Kim Onların ismini hatırlıyor? Baki Tuğ’u kim hatırlar, Ali Elverdi’yi kim hatırlar, Memduh Tağmaç’ı kim hatırlar?

İnsanlığın kurtuluş davasına kendisini vakfeden insanlar ölmezler. Az yaşarız çok yaşarız ama yaşamın hakkını verirsek ve kendimizi insanlığın kurtuluş davasına adamışsak ölümsüzleşiriz. İşte Denizler de bu ölümsüzler kervanına katılmış, bu ülkenin Gerçek Kahramanlarıdır. Normal bir burjuva hukuk sisteminde bir gün bile hapis yatacak eylemleri olmayan bu Yoldaşlarımızı sırf intikam amacıyla yani Menderes’lerin intikamını almak amacıyla katlettiler. Ellerinde silah olmasına rağmen askerle, polisle en ufak bir çatışmaya girmediler. Tek yaptıkları eylem ODTÜ’ye gelen CIA Ajanı Commer’in arabasını yakmaktı. Bu da demokratik bir tepkiydi. Çünkü onların her eylemlerinde dile getirdikleri Amerikan Emperyalizmine karşı Tam Bağımsız Türkiye idi. 27 Mayıs Anayasasının ki bu anayasa ülkemizin bugüne kadarki en demokratik ve özgürlükçü anayasasıdır. Toplumun bütün kesimlerinin örgütlenmesinin önünü açmıştır. İşte bu anayasanın uygulanmasını istemişlerdi.

Bunların neresinde suç var?

Ama Amerikan Emperyalizmi ve onların yerli kuklaları işbirlikçileri hainler, vatan haini Menderes’lerin intikamını almak istediler.

Denizler bugün Filistin Davasını sahipleniyor görünen Ortaçağcı gericilerin göstermelik eylemlerinin aksine elde silah Filistin’de İsrail Siyonizmine dolayısıyla Amerikan Emperyalizmine karşı savaşmışlardır. Yani tıpkı bizler gibi Filistin Davasının gerçek savunucularıydılar.

Denizler’e pişman olun size ceza vermeyeceğiz dediler. Bunu Baki Tuğ denilen şerefsiz kendisi katıldığı bir televizyon programında kendisi itiraf etmişti. Buna rağmen öleceklerini bile bile, meydan okuya okuya ve o idam sehpalarını kendileri tekmeleye tekmeleye  kahramanca ölüme gittiler.”

Kurtuluş Partisi Gençliği olarak bulunduğumuz her yerde Üç Fidan’ın “Antiemperyalist, Antişovenist, Antifeodal” mücadelelerini yaşatacağız.

Deniz’lere sözümüzdür; Türkiye Devrimi’ni zafere ulaştıracağız. Demokratik Halk İktidarını kuracağız.

Üç Fidan Ölümsüzdür!

Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!

6 Mayıs 2025

 

Ankara, İstanbul ve İzmir’den

Kurtuluş Partisi Gençliği

 

 

 

 

 

 

İletişime Geç
Merhabalar,
Bize buradan ulaşabilirsiniz