Şefkat, inanç, merhamet, sevgi abidesi Necla Kıran Yoldaşı bedence aramızdan ayrılışının 11’nci yıldönümünde andık
Partimiz kurucularından, 20 Ocak 2006 günü bedence aramızdan ayrılan Necla Kıran Yoldaş’ımızı Partimiz Genel Merkezinde yaptığımız bir etkinlikle andık.
Etkinlikte Yoldaşımızın yaşamını mücadelesini anlatmak için Partimiz Ankara il yöneticisi Reycan Çakır yoldaşımız bir konuşma yaptı. Reycan Yoldaş konuşmasında Necla yoldaşın Partisine yoldaşlarına olan sevgisi bağlılığı mücadeleden bir an bile geri durmayan gerçek insan olduğunu anlattı.
Ardından söz alan diğer yoldaşlar ise Necla yoldaş ile beraber anılarını bedence aramızdan ayrıldığında hissettiklerini geçen yılların yoldaşımızın yokluğunu dolduramadığını anlattılar.
Kuşkusuz Necla Yoldaşımızın, Necla Ablamızın en belirgin özelliği sevgi dolu yüreği ve davaya olan inancı, bağlılığıydı.
Karıncayı bile incitmekten çekinen Yoldaşımız, Hareketimize, sosyalizme karşı yanlışı olanlara kaplan kesiliverirdi.
En çok kullandığı cümle, “Seni anlıyorum”du Yoldaşımızın. Karşısındaki dinlerdi. Anlamak için dinlerdi ve anlardı.
Sevgi dolu yüreği sorunları çözmek, için çırpınırdı. Gözlerine yansırdı Yoldaşının sevinciyle mutlulandığı, acısıyla yandığı.
Yoldaşlarının hatalarını, eksiklerini, fazlalıklarını gördüğünde kırmadan, incitmeden onu uyarırdı. Ya organ toplantılarını bekler ya da sessizce en uygun zamanı kollar, en tatlı diliyle, yapıcı şekilde sorunu çözmeye çalışırdı.
“Yapın” cümlesini hiç kullanmadı Necla Yoldaşımız, “Yapalım.” vardı onun sözlüğünde ama daha çok da kendisi yapardı en büyük fedakarlıkları. Hem özel hayatında hem de siyasi yaşamında.
Bir şey olmasını gereken gibi olmuyorsa “Niye?” diye kendini sorgulardı Yoldaşımız, karşısındakini değil. Ve çözüm üretirdi, karşısındakini eleştirmekten çok. Onun bu yönü tabii ki sevgi dolu yüreğinden, karşısındakine kıyamamasından kaynaklanırdı. O ablamızdı. Annemizdi. Kız kardeşimizdi. Şefkatli, merhametli yüreği yaşlıyla, gençle, çocukla hemen bir rezonans kuruverirdi.
Siyasi mücadelede bedensel anlamda en ağır görevleri yapan yoldaşlarının ayaklarına tuzlu suyla doldurduğu leğenleri taşımaktan yüksünmeyen Yoldaşımız, kadın mücadelesi söz konusu olduğunda atmacaya dönüşürdü. En keskin ve net tartışmaları yapardı. Elmayla armudu hiç karıştırmadı Yoldaşımız.
İşte böyle bir Yoldaşı kaybetmenin acısı kelimelerle anlatılamaz, O’nun yokluğu her geçen gün içimizde büyüyen derin bir yara. O’nu anma etkinliği düzenlemek kaybettiğimiz tüm Yoldaşlarımız için olduğu gibi en zor görevlerden biri.
Hele yine Ocak ayı içerisinde daha 17 yaşında kaybettiğimiz Kıvılcım Semiha Güldemir Yoldaş’ımızı anmak…
İşte böylesi zorlu bir anma etkinliğini Necla Kıran ve Kıvılcım Semiha Güldemir Yoldaşların mücadelesini, ömürlerinin sonuna kadar sürdükleri Devrimci Mücadelelerini sürdürerek onları yaşatacağımıza söz vererek bitirdik. 21.01.2017
Necla Yoldaş Ölümsüzdür.
Halkız Haklıyız Yeneceğiz
Ankara’dan Kurtuluş Partililer