Erol Eğrek Kardeşimizi Katleden Çalık Holding Adlı Suç Şebekesini Protesto Ettik: Katil Çalık Hesap Verecek!

12.05.2025
35
A+
A-

 Çalık Holding eski çalışanı Erol Eğrek’in hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak şirketin Şişli’deki genel merkezi önünde İstanbul İl Örgütü olarak bir protesto eylemi düzenledik.

Belli bir mesafeden “Gaspçı İşçi Katili Çalık Holding Hesap Verecek!” ozaliti ile sloganlarımızla yürüyüş yaparak Çalık Holding önüne geldik. Burada polis yoğun bir güvenlik önlemi almış ve şirket binasının çevresini TOMA’larla çevirmişti.

Sloganlarla geldiğimiz Çalık Holding önünde Merkezi İşçi Komitemizin hazırladığı basın metnini İstanbul İşçi Örgütleri Komitesi Üyesi Ayla Şahbaz Yoldaş okudu.

“Mahkeme yolu ile de kazandığı yasal tazminat hakkını talep ettiği için katledilen işçi kardeşimizi saygıyla anıyor, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz…” sözleri ile konuşmasına başlayan Ayla Yoldaş, Erol Eğrek’in 10 yılı aşkın bir süredir Çalık Holding’e karşı açtığı tazminat davasını kazanmasına rağmen tazminatının ödenmediğini, tazminatını almak için şirket binasına gittiği sırada güvenlik görevlilerince darp edilerek hayatını kaybettiğini belirtti.

Ayla Yoldaş; bu alçakça ve canice işlenen cinayetle Parababalarının, İşçi Sınıfımıza ve emekçi halkımıza açıkça açlığı, yoksulluğu, kölece çalışma koşullarını koşulsuz kabul edin, haklarınız için mücadele etmeyin, davalar açmayın, mahkeme kararlarını tanımıyoruz, mahkeme de, hakim de, savcı da biziz. Biz ne dersek o olur, mesajını verdiklerini ifade etti.

AKP’giller döneminin yükselen yıldızlarından biri olan Çalık Holding’in 13 Şubat 2024’te dokuz işçi kardeşimizin öldüğü İliç Maden faciasının da  suçlusu olduğunu belirten Ayla Yoldaş, bu sömürü ve katliamların sorumlusunun Parababaları düzeni olduğunu belirtti.

Bu Parababaları düzenine ve AKP’giller’e karşı da Halkın Kurtuluş Partisi olarak yıllardan beri mücadele ettiğimizi ve etmeye de devam edeceğimizi vurguladı.

Ayla Yoldaş konuşmasının devamında “Partimiz önderliğinde kurulacak olan Devrimci Demokratik Halk İktidarında bu cinayetler son bulacak, cinayetlerin sorumluları en ağır cezalara çarptırılacaktır. Halkın Kurtuluş Partisi olarak bu cinayetin takipçisi olacağız”, diyerek konuşmasını bitirdi.

Eylemde sık sık “Katil Çalık İşbirlikçi AKP”, “Katil Çalık Hesap Verecek”, “İşçi Katili Çalık Holding”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” sloganları atıldı.

Katledilen hiçbir işçi kardeşimizi Unutturmayacağız.

Cinayetin Sorumluları Hesap Verecek!

Kahrolsun Parababaları Düzeni!

Sorumlular Hesap Verecek!

Halkız Haklıyız Yeneceğiz!

 

11 Mayıs 2025

HKP İstanbul İl Örgütü

 

 

 

 

 

 

İletişime Geç
Merhabalar,
Bize buradan ulaşabilirsiniz