Dünyadaki bütün kötülüklerin anası ABD Emperyalist Haydudu, “uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele” bahanesiyle Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’ne ve Başkanı Maduro’ya karşı saldırıya hazırlanıyor

Kahraman Gerilla Che’nin deyimiyle “İnsan soyunun en büyük düşmanı” bu Haydut Devlet, bu Kanlı Zalim, dünyadaki vurgun, talan, işgallerine “ya demokrasi”, “ya da özgürlük” götürme yaftası yapıştırıyor. Venezuela’ya yönelik hazırladıkları ve dünya kamuoyunu yanlarına çekmek, kendilerini uyuşturucu karşıtı göstermek için buldukları yafta: “Uyuşturucuya karşı mücadele.”
Dünyanın bütün mazlum halkları çok iyi bilmektedir ki; Haydut Devlet ABD Emperyalizmi bir yere adım atmışsa, orada kan, gözyaşı, acı, ölüm, işkence, tecavüz o halkın kaderi haline gelir.
Manyak, Faşist, Bunak Trump, köpeksiz köyde değneksiz dolaşmanın verdiği özgüvenle açıkça dillendiriyor, Venezuela’ya yönelik bir saldırı planladıklarını. “Venezuela’dan pek çok nedenden dolayı memnun değiliz. Uyuşturucu bunlardan biri” diyor ve Faşist Diktatörlüklerin yaratıcısı, Halk Düşmanı yerli işbirlikçilerin devşiricisi kanlı Casus Örgütü CIA’ya; Venezuela’da gizli operasyonlar yapma yetkisi verdiğini açıklıyor, bu Faşist Bunak.
Hugo Chavez Yoldaşın devamcısı Venezuela Devlet Başkanı Maduro Yoldaş deşifre ediyor bu Haydut Devletin Venezuela’ya, önderlerine neden düşmanlık ettiğini, neden bir saldırı planladığını:
“Eğer Venezuela’nın 30 milyon hektarlık ekilebilir arazisi olmasaydı, bulunduğu stratejik konumda yer almasaydı ve dünyanın en büyük petrol ile dördüncü büyük doğalgaz rezervine sahip olmasaydı, belki de adımızdan bile söz etmezlerdi.” (https://bianet.org/haber/venezuelaya-karsi-savasi-mesrulastirmak-icin-bir-anlati-dayatmak-istiyorlar-313116)
ABD Emperyalist Haydudu; sapıklardan, işkencecilerden, insanlıktan çıkarılmışlardan derleşik Ordusuyla, Casus örgütü CIA’sıyla karada, havada, denizde saldırıyor, insanları katlediyor. Eylül başından bu yana uyuşturucu kartelleriyle mücadele gerekçesiyle Karayipler ve Pasifik Okyanusu’nda düzenlediği hava operasyonlarıyla çok sayıda tekneyi vurdular ve en az 40 balıkçıyı katlettiler.
Başta Venezuela Halkı gelmek üzere tüm dünya bilmektedir ki; ABD Emperyalistlerinin gerekçesi büyük bir yalan. Venezuela kıyılarına demirleyen üç savaş gemisi ve bir nükleer denizaltının, uyuşturucuyla mücadele etmek için oralarda olacağına kim inanır.
Bu kanlı zalim Haydudun niyeti belli: Venezuela’nın doğal kaynakları ve ekonomik alanları üzerinde nüfuz sağlamak. İşte bu aşağılık amaçlarına ulaşmak için, Dünyada Sol Rüzgarlar estiren, Emperyalistlerin gururlarını kıran Fidel, Chavez gibi kahramanların anısını, mücadelesini, heyulasını yok etmek istiyor. Onların mücadelesini kendine bayrak yapan Maduro gibi Halksever, Vatansever liderlerin varlığını, gücünü, etkisini ortadan kaldırmak istiyor. Maduro’nın halkını düşünmesini, halkı için uğraşmasını, kendini halkıyla özdeşleştirmesini hazmedemiyor. Venezuela Halkının ürettiklerini, Venezuela’nın zenginliklerini, ABD Emperyalistleriyle değil, Venezuela Halkıyla paylaşmasını kaldıramıyor.
ABD Emperyalist Çakalı istiyor ki, petrol zengini bir ülkenin kaynakları kendisine aksın.
O Haydut istiyor ki o kaynakları kendilerine akıtacak işbirlikçi hainler iktidara gelsin.
ABD Emperyalist Çakalı istiyor ki; Venezuela’ya yönelik ekonomik yaptırımlarını ve askeri müdahalesini “Cesurca ve ileri görüşlü bir hareket” diyerek destekleyen, trajikomik olarak Nobel “Barış” ödülüyle “onurlandırılan” aşağılık Machado gibi hainler Venezuela’yı yönetsin.
Kendi halkını düşünen önderler olduğu zaman da insan soyunun en büyük düşmanı ABD Emperyalist Haydudu; casus, askeri, ekonomik gücünü kullanarak saldırıyor.
Ama geri adım atmıyor Maduro ve Halkından aldığı güçle haykırıyor:
“İmparatorluğa asla boyun eğmeyeceğiz, aktif savaşta dimdik duracağız. Bu halkın karşısına ne çıkarsa çıksın buna hazır olduğundan hiç şüphem yok”.
Emperyalist bir saldırı tehdidi altında olduklarını ve er ya da geç silahlı mücadeleye geçeceklerini vurgulayarak: “Sahip olduğumuz tek zenginlik, ahlakımız ve derin maneviyatımızdır; oligarşiler ve imparatorluklar karşısında yıkılmaz zenginliğimiz budur” diyor yiğit, Halkçı Vatansever önder.
Halkın Kurtuluş Partisi olarak İnsan Soyunun En Büyük Düşmanı ABD Emperyalist Haydudunun Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’ne karşı saldırılarını lanetliyoruz.
ABD Emperyalist Alçağına karşı; bilimli, bilinçli, inançlı, kararlı mücadelesinden bir milim bile sapmayan HKP olarak, her zaman Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’nin, Maduro’nun ve Venezuela Halkının yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.
Kanlı zalim, Mazlum Halkların Düşmanı ABD Emperyalist Haydudu tarihin karanlık sayfalarına gönderilinceye kadar Halklara ve Devrimci Önderlere düşen en temel görevdir SAVAŞMAK.
Zalimin zulmü sonsuza kadar sürmez. Eninde sonunda Halklar ayağa kalkacak, bu Haydut Devleti insanlık için tehlike olmaktan çıkaracak.
O zamana kadar sloganımız Olacak:
Hasta la victoria siempre, patria o muerte/Zafere kadar, daima. Ya vatan ya ölüm.
Ve hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz umudumuzu, şu inançla da savaşacağız:
El pueblo unido jamás será vencido!/ Örgütlü bir Halkı Hiçbir Kuvvet Yenemez!
7 Kasım 2025
HKP Genel Merkezi