AKP’giller’in ekonomik zulüm politikalarının yarattığı işsizlik ve pahalılık cehennemi, Emekçi Halkımızı yakmaya devam ediyor!

01.08.2024
154
A+
A-

AKP’giller her geçen gün halkımızı açlığa ve yoksulluğa mahkûm ediyor. Uyguladıkları ekonomik zulüm politikaları halkımızın alım gücünü her geçen gün azaltıyor. En son Türk-İş’in yaptığı araştırmaya göre Açlık Sınırı 19.234 TL, Yoksulluk Sınırı 62.652 TL, bekar bir çalışanın Asgari Yaşam Maliyeti ise 24.901 TL oldu. Bu rakamlar her ay artıyor. En düşük emekli maaşını geçtik, Açlık Sınırı Asgari Ücretten bile 2.234 TL fazla! Yani Asgari Ücret açlığa bile yetmiyor. Bekâr bir çalışanın Asgari Geçimine hiç yetmiyor.

Bu zulüm değilse nedir? Bu vicdansızlık değilse nedir? Bu halka ihanet değilse nedir?

Biz “AKP İşsizlik Pahalılık Zam Zulüm Demektir!” derken laf olsun diye değil, bir gerçeği dile getirmek için haykırıyoruz. Parababalarının sömürü ve soygun düzeni devam ettikçe refah yüzü göremeyiz. Onun içindir ki Parababalarının ve onların siyasi temsilcilerinin bu sömürü ve soygun düzenine son vermek ve yerine Devrimci Demokratik Halk İktidarını kurmamız gerekiyor. Halkın Kurtuluş Partisi bunun için vardır, bunun için mücadele etmektedir. Parolamız “Hür, Güçlü, Mutlu, Tam Bağımsız Türkiye”dir. Emekçi Halkımzı bu sömürü ve soygun düzenine karşı Partimiz saflarında örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.

Kahrolsun parababalarının sömürü ve soygun düzeni!

01 Ağustos 2024

HKP Merkezi İşçi Örgütleri Komitesi

İletişime Geç
Merhabalar,
Bize buradan ulaşabilirsiniz