2023 1 Mayıs’ının onurunu da her yıl olduğu gibi Gerçek Devrimciler, HKP’liler korudu! Türkiye’de 1 Mayıs’ın Anavatanı olan Taksim’i eninde sonunda özgürleştireceğiz!

03.05.2023
170
A+
A-

İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs, burçlarına Sosyalizmin yüce bayrağı henüz dikilmemiş ülkelerde bir kavga, sınıflar savaşının en önemli muharebelerinden biridir. Ülkemizde ise 1 Mayıs’ın Taksim gibi bir özgünlüğü vardır.

Bilindiği gibi 1977 yılında Taksim Meydanı’nda yüz binlerce işçi, emekçi, devrimcinin katılımıyla gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamasında, Kontrgerilla tarafından yapılan alçakça bir saldırı sonucunda 34 insanımız hayatını kaybetmiş, isimlerini Tarihin onurlu sayfalarına yazdırmışlardı. İşte o 1 Mayıs’tan beri Taksim Meydanı, 1 Mayıs’ın Türkiye’deki Anavatanı haline gelmiştir. Taksim’den vazgeçmek, vatandan vazgeçmektir. Vatandan vazgeçmekse İşçi Sınıfı Mücadelesine ve tüm devrimci değerlere, insani değerlere sırt çevirmek demektir.

İşte bu bilinç, bu kararlılık ve bu inatla on yıllardır Taksim mücadelesinin bayraktarlığını yapan Partimiz, 2023 yılında da Taksim iradesini sarsılmaz bir biçimde ortaya koydu. 1 Mayıs’tan haftalar önce başlattığımız çalışmalarla ülkemizin dört bir yanını kızıl 1 Mayıs afişlerimizle donattık, 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağımızı dosta da düşmana da deklare ettik.

1 Mayıs günü saat 09.00’da Beşiktaş’ta toplanarak “Yaşasın 1 Mayıs”, “Taksim 1 Mayıs Alanıdır”, “Taksim İşçiye yasaklanamaz” sloganlarımızla Anavatanımız Taksim’e doğru yürüyüşe geçtik. AKP’giller’in kolluk güçleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Taksim Vatanımıza kavuşmamızı engellemek için önümüze etten duvar ördü. AKP’giller’den aldıkları emirler doğrultusunda, aralarında milletvekili adaylarımız, avukatlarımız, parti yöneticilerimiz ve üyelerimizin bulunduğu Yoldaşlarımıza vahşice saldıran kolluk güçleri, uzun bir süre direnen Yoldaşlarımızdan 39’unu hukuksuz bir şekilde gözaltına aldı. Gözaltı sırasındaki polis saldırısında yaralanan Partililerimiz arasında ayak parmağı kırılan, beli incinen, ayağına aldığı darbe sonrası yürümekte zorluk çeken Yoldaşlarımız bulunmaktadır. Yoldaşlarımıza yönelik polis terörü, hastanede düzenlenen sağlık raporlarıyla da kayıt altına alınmıştır. Partimiz, kolluk güçlerinin bu kanunsuzluğu ve zorbalığıyla ilgili gerekli hukuki adımları mutlaka atacak, Yoldaşlarımıza yapılan bu muamelenin hesabını soracaktır.

AKP’giller’in talimatıyla sabah saat 10.30 civarı gözaltına alınan Yoldaşlarımızın tamamı saat 19.00 itibarıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan Yoldaşlarımızın İstanbul İl Örgütümüze gelişinin ardından kısa bir değerlendirme toplantısı yaptık. TRT’de yapılacak Seçim Konuşmalarının çekimleri için Ankara’da bulunan Genel Başkan’ımız Nurullah Efe Ankut ve Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Şahbaz’ın katılamadığı toplantıda açılış konuşmasını Genel Sekreter Yardımcımız Av. Tacettin Çolak yaptı.

Türkiye’deki 1 Mayıs kutlamalarında Taksim dışında başka alanlara gitmenin ihanet anlamına geldiğini vurgulayan Çolak, 2023 1 Mayıs’ına da Halkın Kurtuluş Partisi’nin damga vurduğunu belirterek sözü Başkanlık Kurulu Üyemiz M. Gürdal Çıngı’ya bıraktı.

Başkanlık Kurulu Üyemiz M. Gürdal Çıngı, yaptığı coşkulu, bir o kadar dolu dolu konuşmasında; “Farklı Olan Yalnız Biziz” şiarımızın boş, soyut bir söylem olmadığını, bu gerçekliğin her geçen gün tekrar tekrar kanıtlandığını belgeleriyle ortaya koydu.

Bu yılki 1 Mayıs’ta da AKP’giller’in Reisi’nin “marş marş” diyerek gönderdiği Maltepe Dolgu Alanını mesken tutan Sevrci Soytarı Sahte Sol’un her boydan ve soydan temsilcisinin içine düştüğü ideolojik ve pratik sefaleti kendi söylemlerinden örneklerle kanıtlayan Çıngı, Usta’mız Hikmet Kıvılcımlı’dan bu yana hiçbir zaman yenilmediğimizi, bundan sonra da asla yenilmeyeceğimizi dile getirdi. Usta’mızdan devraldığımız teorik ve pratik mücadele bayrağını bir an olsun elimizden bırakmadığımızı ifade eden Çıngı; Nurullah Efe Ankut’un, Mustafa Şahbaz’ın, Metin Bayyar’ın, Orhan Özer’in, Faruk Sur’un ve hareketimizin tüm önderlerinin yiğitçe mücadelesinin bugünkü mücadelemize ışık tuttuğunu, yol gösterdiğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Genel Sekreterimiz Ali Serdar Çıngı, Partimizin yiğitlikler, dürüstlükler, fedakârlıklar hareketi olduğunu dile getirdi. 12 Eylül Diktatörlüğünün faşist işkencecileri önünde bile asla diz çökmemiş bir geleneğin temsilcisi olduğumuzu belirten Çıngı, 1 Mayıs’ın onurunu sendikal cephede koruyanların da yine Partili Yoldaşlarımızın yönetimindeki Nakliyat-İş Sendikası olduğunu ifade etti. Sadece Türkiye değil, aynı zamanda dünya çapında bir sendikacı olan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması konusunda DİSK içerisindeki kararlı mücadelesine dikkat eden Genel Sekreterimiz, coşkulu konuşmasını yoğun alkışlar arasında “Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz! Biz Kazanacağız!” diyerek bitirdi.

Değerlendirme toplantısında diğer yoldaşlarımız da söz alarak yaşadıkları devrimci heyecanı, mutluluğu ve onuru paylaştılar. Her 1 Mayıs’ta Parababaları düzenine karşı daha bilendiklerini ifade eden Yoldaşlarımız, zaferi mutlaka bizim kazanacağımıza olan inançlarını dile getirdiler.

Sonuç olarak 2023 1 Mayıs’ının sahibi de, kazananı da biz Gerçek Devrimciler, Halkın Kurtuluş Partililer olduk. Taksim Vatanımızın onurunu bu yıl da biz koruduk. Her zaman söylediğimiz gibi, 1977 yılında Devrim Şehitlerimizin kanlarıyla karış karış suladığımız Taksim Vatanı’mızı Parababalarının kuşatmasından kurtarıncaya kadar, Taksim’i İşçi Sınıfımızla birlikte yeniden zapt edinceye kadar mücadelemiz sürecektir.

Taksim, 1 Mayıs Alanıdır!

Taksim Vatandır, Vazgeçilemez!

Yaşasın 1 Mayıs!

Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz!

3 Mayıs 2023

HKP Genel Merkezi

İletişime Geç
Merhabalar,
Bize buradan ulaşabilirsiniz